Lymfahierontaa
RAISIOSSA

Lymfahierontaa RAISIOSSA

Palvelut - Lymfahieronta

Lymfahieronta, nestekiertoa edistävä hieronta:

Manuaalista lymfahierontaa hyödynnetään nestekiertoa edistävässä hoidossa.

Lymfahieronnassa aktivoidaan kehon imunestekiertoa kevyillä, rytmisillä ja pumppaavilla otteilla, joko sormilla tai koko kädellä tehtynä. Hoidon rytmisen liikkeen aktivoidessa parasympaattista hermostoa, keho rentoutuu.

Hoito on kivutonta ja rentouttavaa, sillä imusuonisto sijaitsee lähellä ihon pintaa. Hoidon tarkoituksena on aktivoida ihon alla olevaa imusuonistoa.

Imusuonijärjestelmä on tärkeä osa aineenvaihduntaa. Se osallistuu kuona-aineiden poiskuljetukseen ja ylläpitää osaltaan immunologista järjestelmää. Järjestelmän toimintaa elvytetään lymfahieronnalla.

Lymfahoidon monista sovellutusalueista mainittakoon tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, turvotukset, iho-ongelmat, tapaturmien ja leikkausten aiheuttamat vauriot, kiputilat, päänsärky ja migreeni, stressi.

Terveellä ihmisellä heikentynyt imunestekierron syynä voi olla liikunnan puute, yksipuolinen rasitus, kiristävät vaatteet, huonot työasennot, ylipaino.

Ellei lymfaturvotusta hoideta, se pahenee asteittain. Riski saada erilaisia infektioita turvotusalueelle kasvaa, koska näillä alueilla aineenvaihdunta on hidastunut.

Hoidon jälkeen on rentouttava ja kevyt olo. Lievä palelu ja päänsärky on ihan normaalia. Aineenvaihdunta vilkastuu, virtsaneritys lisääntyy ja kuona-aineita poistuu elimistöstä.

Hoidon jälkeen tulee juoda runsaasti vettä.

Hoidon esteenä on

Akuutti tulehdus kehossa esim. ruusuinfektio
Hoitamaton sydämen vajaatoiminta
Verisuonitukos
Hoitamaton syöpä
Epäselvissä tapauksissa lääkärin kirjallisella luvalla.

Palvelut

Helmenloiste
Ylös